3D ulica obara s nogu!

Svakom novom minutom svjedoci smo munjevitog razvoja tehnologije, novih dostignuća na svim područjima djelovanja te iznime kreativnosti pojedinaca. Kad bolje promislim teško je reći što nas čeka sutra jer moderan svijet je postao toliko dinamičan i kaotičan da je svaki dan zapravo novi izazov koji služi kao određeni ispušni ventil ljudskoj inovativnosti.

Umjetnici ,u pravom smislu te riječi, „ 3D Joe & Max“ napravili su nešto krajnje neobično, a opet neopisivo genijalno. Naime, odlučili su dizajnirati najveću i najdužu 3D optičku iluziju na ulici u Londonu. Trebalo im je punih sedam dana da na površini od 3000 metara kvadratnih naprave umjetničko djelo vrijedno divljenja koje izgleda kao ogromni vodopad između duboke klisure.

bllllll

Sponzor cijelog ovog projekta bio je „Reebock CrossFit“ čiji su članovi bili raspoređeni po optičkoj iluziji kao da su korak od smrti, odnosno pada u provaliju. Cijeli projekt promovirao je razvoj 3D tehnologije, no u isto je vrijeme bio  odličan način sponzoriranja poznate sportske marke.

3D ulica u Londonu nije prva i jedina takva ulica u svijet. Također su poznate i sljedeće ulice:  Ledeno doba – u Dun Laoghaireu, na “Festivalu svjetske kulture”,  Eksplozija lave- iz 2008. godine na 30. obljetnici međunarodnog natjecanja slikara u Njemačkoj te mnoge druge.

ice-age

                 jesss 3d

Piše: Benjamin Bauer

Categories: Zanimljive činjenice | Tags: | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: