Lebdeći kišobrani obojili Portugal

  Inovativnost je uvijek bila na cijeni te se s razlogom ova zanimljiva priča našla na našemu blogu. Kako su ljeta postala sve toplija, a prave podjele godišnjih doba gotovo da nema, stanovnici gradića Augeda u Portugalu dali su mašti na volju. Naime, odlučili su prekriti ulicu šarolikom kišobranima koji „lebde“ na nebu i štite pješake od nesnosnih temperatura.

kišobrančičić 1

Ideja im je pala sasvim slučajno kada su u jednom izlogu ugledali stotine kišobrana različitih boja koji bi idealno dekorirali ulicu, a opet bi imali funkcionalnu ulogu. Ne znam koliko je ta zaštita doista funkcionalna, no sama zamisao je genijalna. Sami stanovnici oduševljeni su šarenilom boja i smatraju da je hladovina koju stvaraju ovi kišobrani čudesna, drugačija i potpuno neobična.

kiš portugal slika 2

Prve slike ovog pravog umjetničkog djela preplavile su cijeli svijet, a turistice Patricia Almeida i Diana Tavares bile su među prvima koje su svoje iskustvo šetanja po „kišobranskoj“ ulici i fotografije podijelile s ostatkom svijeta.

ja sam broj 3

Ovako dekorirana ulica u Portugala ostaje kao takva do kraja srpnja, no s obzirom na oduševljenje stanovnika i turista vjerujem da će ulica ostati ovakva puno duže, ako ne duže onda zasigurno i sljedeće godine.

kišobran 4

Piše: Benjamin Bauer

Categories: Zanimljive činjenice | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: